Tofu for a yummy dessert

31 agosto, 2014 ,

Soy is a food that has a high nutritional value. In fact, 1 cup of cooked soybeans contains the same amount of proteins as 100 grams of meat, poultry or cooked fish.

And the proteins in soy, unlike other legumes, are considered to be ‘whole’. Moreover, like all legumes, soy has no cholesterol and it contains only good fats: monounsaturated and polyunsaturated, including omega-3!

Soy is also a very high source of dietary fiber and has plenty of isoflavones and minerals such as calcium, iron and zinc, among others.

SOSCuisine/autopromo_menopause_en

For all these reasons, it’s good to include soy into your diet. You will find many recipes featuring soy products (soy milk, miso, edamame, tofu etc) on  SOSCuisine.com.

You may want to start your soy upbringing with this delicious dessert which calls for silken tofu.

Tofu Mousse with Berries

Tofu Mousse with Berries

Tofu Mousse with Berries

 

Autori

Cinzia Cuneo
Italiana di nascita e canadese d'adozione, Cinzia ha deciso di coniugare le sue competenze professionali e la sua passione per la buona tavola sviluppando un servizio per aiutare i numerosi «aventi bisogno» a riprendere il controllo della loro alimentazione. Così è nata SOSCuisine. Ingegnere di formazione al Politecnico di Torino, Cinzia ha conseguito un Master's Degree in scienze applicate all'École Polytechnique de Montréal.

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *

Questo sito web utilizza dei cookie per offrire la migliore esperienza utente e assicurare buone prestazioni, la comunicazione con i social network o la visualizzazione di annunci pubblicitari. Cliccando su "ACCETTO", acconsenti all'uso dei cookie in conformità con la nostra politica sulla privacy.