Go moderately nuts for nuts

13 dicembre, 2011 , ,

Several studies demonstrate that frequent eating of nuts (walnuts, almonds, hazelnuts) appears to dramatically improve health: people who eat nuts regularly have lower risks of cardiovascular disease, of developing type 2 diabetes and some cancer types.

Nuts are a good source of fiber and help controlling appetite.

For all these reasons, nuts are often present in your menus, as snack, in granola, or simply added to your salads. It is advisable to eat them regularly, but without overeating, since they are quite calorically dense (2 tbsp give about 100 calories).

While almonds may be bought without their shell, it’s better to buy walnuts in their shell, since the ones that are sold shelled, have often started to go bad already. The best way to preserve nuts is to keep them in their shells, in the refrigerator.

Try our recipe for “Homemade Granola“:

Autori

Cinzia Cuneo
Italiana di nascita e canadese d'adozione, Cinzia ha deciso di coniugare le sue competenze professionali e la sua passione per la buona tavola sviluppando un servizio per aiutare i numerosi «aventi bisogno» a riprendere il controllo della loro alimentazione. Così è nata SOSCuisine. Ingegnere di formazione al Politecnico di Torino, Cinzia ha conseguito un Master's Degree in scienze applicate all'École Polytechnique de Montréal.

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *

Questo sito web utilizza dei cookie per offrire la migliore esperienza utente e assicurare buone prestazioni, la comunicazione con i social network o la visualizzazione di annunci pubblicitari. Cliccando su "ACCETTO", acconsenti all'uso dei cookie in conformità con la nostra politica sulla privacy.